Onze Missie

Onze missie.

Wij geloven dat de wereld beter af is als we meer plantaardig eten! Hiervoor zouden plantaardige maaltijden lekker, gemakkelijk en voedzaam moeten zijn. Na een decennium lang populaire gerechten trachten te veganizen, hebben we de stap gezet om onze lekkere maaltijden te delen met iedereen. Zo willen wij niet enkel veganisten bereiken, maar ook vegetariërs, pescitariërs, flexitariërs en de full-time vleeseters! Met zijn allen kunnen we zo op een positieve wijze kennis maken met heerlijke en snelle plantaardige gerechten, waar niet ingeboet moet worden aan smaak of voedingswaarde.

Waarom plantaardig?

Wist je dat een plantaardig dieet wellicht de grootste, enkelvoudige manier is om onze negatieve impact op het milieu te verkleinen? Dit geldt voor de broeikasgasuitstoot, maar ook voor luchtvervuiling, watervervuiling, landgebruik, waterverbruik en afname in biodiversiteit, wanneer vergeleken wordt met het consumeren van vlees, zuivel en eieren. Zo is de veeteelt verantwoordelijk voor maar liefst 14,5% van de uitstoot van broeikasgassen op wereldniveau, en is daarmee de op één na grootste bron van uitstoot 1. Bovendien een recente studie aan Oxford University2 aan dat de vlees- en zuivelindustrie slechts 18% van de calorieën en 37% van de proteïnen voorziet, terwijl dit het merendeel aan landbouwgrond (83%) in beslag neemt!

Naast de voordelen voor onze planeet, zijn er tevens tal van gezondheidsvoordelen dat een plantaardig dieet met zich meebrengt. Voornamelijk dierlijke vetten zijn schadelijk voor het menselijk lichaam, en almaar meer studies3-6 tonen aan dat met slechts een klein percentage van de dierlijke proteïnen te vervangen door plantaardige proteïnen de algemene sterftekans significant verlaagd wordt.

Bovendien red je met plantaardig te eten tal van dierenlevens! Win-win-win!

Een volledig plantaardig dieet bespaart gemiddeld elke dag ongeveer:

  • 5000 liter water
  • 1 dierenleven
  • 2,8 m2 bosland
  • 9kg CO2-equivalent

 

1 fao.org 2Poore J, Nemecek T. Science 2018; 360: 987-992 3Song M, et al. JAMA Intern Med 2016;176:1453-1463 4Budhathoki S, et al. JAMA Intern Med 2019; 179: 1509-1518 5Kim H, et al. JAHA 2019; 8: e012865 6Sun Y, et al. JAHA 2021; 10:e015553